onsdag 26 april 2017

Tibro Fotoklubb fyller 70 år!
Härmed inbjuds samtliga fotomedlemmar
till 70 års kalas!

Onsdagen den 3:e maj 
Tid: 18:00    
Plats: Bagare Brage, Karlsbrovägen.

Välkomna!
Lite fakta om Tibro Fotoklubb.
Tibro Fotoklubb startades 1947 när några fotointresserade samlades på Larsson Konditori. 

Fotoklubben målsättning var att genom kurser bildstudier sammankomster och utflykter  ha det trevligt av sin hobby. På 1950 och 60 talet var Tibro Fotoklubb ett känt namn i tävlingssammanhang även utanför Sveriges gränser. 
Fotoklubben har även sysslat med dokumenterande fotografering av Tibro och vad som hände vid olika tidpunkter av  1900 talet..
Medlemsantalet är nu ca 35 st .  Vi träffas en gång i månaden i vår lokal som är i källaren på hyreshuset mitt i mot Taxi. Vi tittar på våra egna bilder och bedömer dem och även bilder från andra fotoklubbar. Klubben  bjuder in olika föreläsare  som visar sina bilder och i bland hyr vi biografen Vintergatan för olika program   som är öppet för allmänheten.  Vi har även utbildningar av den nya  digitaltekniken av egna medlemmar och även av  andra personer utifrån. Vi har utrustning i lokalen för att scanna in gamla dia till digitalt . Vi har även utrustning för att förstora och framkalla film.  Vi gör ett par utflykter ett par gånger per år. Tibro Fotoklubb ger ut en fotokalender varje år.